Powder Navigator

Powder Navigator

Vraag

Visem, de brancheorganisatie Vereniging Industriƫle Spuit en Moffelbedrijven, wilde graag een systeem ontwikkelen om verschillende eigenschappen van poederverf te vergelijken, met elkaar in verband te brengen en daar verschillende weegfactoren aan toe te kennen, zodat gebruikers op basis van voorkeuren en weegfactoren het juiste poeder kunnen kiezen. De vraag was om dit instrument digitaal beschikbaar te maken voor geautoriseerde gebruikers, via internet op desk- of laptop.

Antwoord

Markant ontwikkelde de applicatie Powder Navigator. Een heldere en overzichtelijke navigator in de keuze uit meer dan 300 verfpoeders.

De voorkant is gedeeltelijk openbaar, maar voor het grootste deel is de applicatie besloten voor licentiehouders. Basis van de applicatie is een uitgebreide database met meer dan 300 verschillende poeders. Per poeder zijn twaalf testen gedaan. Verder zijn per poeder algemene variabelen beschreven, zoals kleur, leverancier, type (binnen- of buitentoepassing of primer), qualicoat, qualisteelcoat, glanswaarde, moffeltemperatuur en structuur.

De gebruiker geeft eerst aan welke algemene variabelen hij wil. Op basis hiervan blijft een aantal verfpoeders over die in de twaalf testen met elkaar vergeleken worden. De gebruiker kan elke test een wegingsfactor van 0 tot 10 geven om het belang aan te geven. Daarnaast kan hij bij een aantal variabelen een optimum instellen. De gegevens worden gecombineerd en gewogen en de poeders op eindscore gesorteerd en getoond.

De licentie voor toegang tot het besloten gedeelte kan aangeschaft worden met iDeal, creditcard, Paypal of Bancontact/Mistercash.

In Nederlands, Duits en Engels.


Bekijk website


Tags: Webapplicatie, Content Management Systeem, Meertalig, Zoekmachine optimalisatie (SEO), Zoekmachine marketing (SEA), Statistieken, Social media, Internetkassa